Golful a devenit din ce în ce mai popular astăzi. De aceea, bunele maniere sunt mai importante ca niciodată pe terenurile de golf aglomerate de începători. Fiecare club, fiecare teren are propriile reguli atât pentru membri, cât și pentru invitați. Este de preferat să vă familiarizați din timp cu aceste reguli, altfel puteți fi rugat să plecați. Primele cerințe pe care trebuie să le respectați încă de la sosirea pe terenul de golf sunt cele de ținută și de utilizarea telefoanelor mobile. Unele cluburi limitează folosirea mobilelor pe teren și în sala de mese. Chiar daca îl folosiți doar în modul silențios, poate fi o distragere de la joc atât pentru dumneavoastră, cât și pentru partenerii de joc.

Fiecare club de golf are propriile reguli de ținută. În unele cazuri puteți fi nevoit să cumpărați echipament de la magazinul clubului. Ținuta tipică de golf pentru domni este formată dintr-o cămașă sau tricou cu guler (genul polo) și pantaloni lungi sau scurți. Toate cămășile se bagă în pantaloni. Pe teren se poartă încălțămintea specifică de golf. Se acceptă și sandale de golf, cu sau fără șosete. Se admit pălării sau șepci care obligatoriu se poară în poziția înainte. Pentru doamne se recomandă pantaloni lungi sau scurți, fuste sau rochii, cu mâneci lungi sau scurte, cămăși sau tricouri cu guler. Nu se poartă denim, maiouri, topuri fără mâneci, echipamente potrivite celorlalte sporturi, nu se admit inscripții pe tricouri, numere, șepci cu însemne comerciale sau purtate cu cozorocul la spate.

Golful este atât un sport cât și un joc de societate. Bunele maniere pe terenul de golf încep cu un salut corespunzător și cu alcătuirea grupurilor de 2, 3 4 jucători. Pe teren, jucătorii se ajută unul pe celălalt, caută împreună mingiile pierdute, adună crosele uitate de alți jucatori, își complimentează unii altora loviturile.

Pentru începători, regulile pot fi copleșitoare. De aceea este bine de reținut că pe terenul de golf nu se admit întârzieri. Atenție la traiectoria mingei. Este datoria jucătorului să știe unde a aterizat mingea pentru a nu pierde timp cautând. Nu faceți zgomot când partenerii se concentrează. Nu vă plimbați pe traiectoria loviturilor celorlalți. Păstrați curățenia. Complimentați și cu grație primiți complimente pentru loviturile bune. Respectați ordinea loviturilor. În mod normal, cel mai departe de gaură lovește primul. Nu vă pierdeți cumpătul chiar dacă nu aveți o zi bună. Permiteți grupurilor mai mici sau mai rapide să mergă la gaura următoare. Începeți loviturile pentru gaura următoare când grupul din față execută deja a doua lovitură. Păstrați distanța față de cel care lovește. La sfărșitul partidei strângeți mâinile partenerilor.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon