Indiferent dacă navigați pe un lac, un râu ori  pe Marea Neagră, indiferent dacă ambarcațiunea din dotare este cu vâsle, cu motor sau cu pânze, dacă are 7 metri sau este un yacht de 20 de metri, pe apă se respectă norme și obiceiuri ce datează de multă vreme, majoritatea vizând siguranța navigatorilor. De către toată lumea. Nu se poate altfel. Valoarea ambarcațiunii nu ne scutește de cunoașterea și respectarea acestor reguli. În afară de manevrarea în siguranță a vaselor, navigatorii au datoria să observe și să reducă la minim efectul pe care îl are trecerea lor pe lângă ceilalți. Astfel, dacă vă deplasați pe lângă o barcă ancorată sau care merge mai încet, se recomandă să încetiniți. Ocoliți regatele în desfășurare.

În port. Portul este locul în care chiar nu doriți să faceți valuri. Apropiați-vă de dana de acostare cu viteză mică. Aveți grijă să nu acostați prea aproape de celelalte ambarcațiuni. O schimbare a direcției vântului ar putea cauza ciocniri. Dacă dați o petrecere, acostați de așa manieră ca pe cei din direcția vântului să nu îi deranjeze activitatea de la bord. La fel, dimineața devreme nu ambalați motoarele prea tare. Dacă puteți, vâsliți pâna în larg unde nu produceți niciun disconfort celor care au înnoptat pe vasele vecine. Dacă decideți să salutați alți navigatori, apropiați-vă de ambarcațiunea lor pe la tribord (dreapta), la o distanță de aproximativ 5 metri. Respectați coada la alimentarea cu combustibil, la ieșirea și intrarea din port. În cazul în care observați că nu există niciun angajat al portului care să ghideze ambarcațiunile la acostare, este politicos să oferiți asistență.

Frecvențele radio se utilizează în caz de urgență, pentru legătura cu paza de coastă, în niciun caz pe post de chat.

Dacă aveți invitați la bord, spuneți-le din timp dacă e nevoie să aduca echipament sau haine speciale. Răul de mare poate fi evitat dacă înainte de îmbarcare luați medicația potrivită. Arătați-le oaspeților „frânghiile” înainte de a ridica ancora, mai ales dacă nu au experiență. Faceți un tur de prezentare al vasului, încarcând și o traducere a termenilor specifici: prora – partea din fața a vasului, pupa – partea din spate a unei nave, tribord – bordul drept al unei nave, partea din dreapta a axei ei de simetrie, privind de la pupă spre proră, babord – partea din stânga. De asemenea, prezentați-le măsurile de siguranță.

Unii navigatori preferă pescuitul din barcă. Dacă sunteți unul dintre ei, atunci trebuie să știți că nu este indicat să ancorați lânga pescarii care prind deja într-un loc. Nu este politicos să abuzați de norocul lor. Și nici să le speriți prada cu motoarele propriei ambarcațiuni.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon