Comportamentul enervant devine intolerabil când oamenii sunt forțați să stea unul lângă celălalt, ore în șir, în avion. Problemele apar chiar înainte de zbor, iar uneori nu sfârșesc nici după aterizare. Iată ce trebuie evitat când călătoriți cu avionul:

  • Nu vă descărcați frustrarile pe însoțitorii de zbor. Încercați să aveți cereri rezonabile, spuneți mereu „Vă rog” și „Mulțumesc” Însoțitorii de zbor nu sunt servitori, iar dacă îi veți trata politicos, vor fi mai amabili dacă le veți cere ceva special.
  • Nu vorbiți prea tare. Nu comunicați planurile de weekend întregului avion și nu blocați culoarul pentru discuții lungi cu prietenii care nu au primit loc lângă dumneavoastră.
  • Moderați consumul de alcool. Nu veți deveni mai curajoși și nu mereu ajută la diminuarea fricii de zbor. Păstrați-vă în formă pentru cei care vă așteaptă la sosire.
  • Mirosurile neplăcute sunt o metodă de tortura pentru vecinii de scaun. Prea mult parfum poate fi la fel de rau ca lipsa lui. Dacă trebuie să aduceți mâncare la bord, nu aduceți varză cu costiță afumată, oricat ar fi de bună! Schimbați scutecul la baie imediat și nu vă descălțați niciodată.
  • Nu împingeți la urcare și nu vă grăbiți spre ușă la aterizare. Nimeni nu vă ocupă locul, avionul nu decolează fără dumneavoastră. Dacă vă ciocniți cu alt pasager, amintiți-vă să spuneți: „Scuzați-mă!” sau „Îmi pare rău!” Atenție la coborâtul bagajelor!

Copiii. Desigur, îi putem evita dacă ne permitem un avion personal sau bilete la clasa întâi. În caz contrar, fac parte din pachetul de călătorie. Este datoria părinților să îi țină liniștiți, pe scaune. Mulți părinți reușesc. Pe cei care nu pot, confruntați-i pe propria răspundere. Apostrofarea părintelui unui copil care urlă și se zbate, nu va aduce decât mai mult stres situației. Puteți încerca să căutați un alt loc, dacă există locuri libere. Puteți încerca dopuri de spumă pentru urechi. dacă nu aveți, cereți însoțitorilor de zbor. Tot lor le puteți sugera să rezolve problema.  (Uneori reușesc, dar nu contați pe acest lucru) Dacă nimic nu funcționează, puteți spune politicos tânărului care vă lovește scaunul sau părinților lui: „Mă scuzați, dar scaunul meu este lovit prea tare și mă deranjează!” Cu puțin noroc, părinții sau subiectul vîși vor cere scuze si vor înceta această formă de tortură.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon