Invitația va spune rudelor și prietenilor nu numai unde și când vă veți căsători. Va oferi primul indiciu despre stilul nunții. Va indica stilul formal sau non formal, tradițional sau nonconformist. Nu optați pentru stilul tradițional? Nu-i nimic. Invitația vă aparține și poate și poate arăta exact așa cum vă place. În orice caz, de la cea mai formală la cea mai originală, indiferent dacă este făcută la telefon, pe e-mail, trimisă prin curier sau oferită în persoană,  trebuie să conțină acele informații necesare invitaților pentru a își planifica agenda, pentru a trimite răspunsul, pentru a face aranjamente de cazare și călătorie dacă este necesar și pentru a își alege ținuta pentru această ocazie specială.

De obicei, invitațiile se trimit cu 6-8 săptămâni înaintea evenimentului. Există o varietate aproape nesfârșită de tipuri de hârtie, de culori, nuanțe, modele din care puteți alege invitația. Orice v-ar plăcea, trebuie să reflecte perfect natura ceremoniei și a recepției. Informațiile esențiale de pe invitație sunt: cine sunt gazdele ceremoniei (tradițional, acestea sunt părinții miresei), când va avea loc evenimentul (data și ora), unde (toate locațiile cu adresa exactă) și datele de contact ale organizatorilor, pentru confirmare. Pentru invitațiile tradiionale, adresarea se face la persoana a III-a. „Doamna și domnul X au plăcerea de a vă anunța…” Invitațiile moderne, fără a pierde din eleganță pot folosi persoana I.

O altă formă modernă de a face cunoscut evenimentul este e-nvitaia. Sună practic, economic și ecologist. Chiar așa sunt! Însă e-nvitația este o variantă când suntei siguri că toți prietenii și rudele o folosesc. Cu siguranță este cazul invitaților mai tineri, dar nu și al mătușii de la Comarnic. Atunci când trimiteți trebuie să fiți siguri că aveți adresa corectă, că ați scris corect și că nu ajunge în directorul de Spam. Este suficient de personală și specială? Este posibil ca natura efemeră a e-mailului să nu insufle acest sentiment, dar este posibil ca o e-nvitație să faciliteze un răspuns mai rapid și mai ușor. Tot pe latura pozitivă, invitațiile trimise pe e-mail sunt perfecte pentru petrecerea burlacilor sau pentru când nu mai este timp pentru cele printate. Dacă sunteți în această situație, îndrăzniți: alegeți cea mai frumoasă invitație electronică pe care o găsiți!

Eticheta de RSVP – Mențiunea din colțul din stânga jos „Vă rugăm confirmați prezența…” obligă invitații să accepte sau să își anunțe neparticiparea la numerele de telefon sau la adresa de e-mail menționate. Deoarece nunțile moderne se planifică cu un anume buget, atât apariția fără confirmare cât și neprezentarea sunt gesturi care dau dovadă de lipsă de considerație față de protagoniștii evenimentului.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon