Indiferent ce fel de dispozitiv folosiți, există câteva reguli de bază pentru o convorbire telefonică, de la felul în care răspundem, până la folosirea unor anumite facilități precum mesageria vocală sau telefonul în așteptare.

Cu excepția telefoanelor de afaceri, un simplu „Alo!” este suficient în marea majoritate a cazurilor. La primirea unui apel de la un număr necunoscut puteți răspunde cu: „Bună ziua! Sunt Maria Popescu!” La fel de importantă este și cunoașterea lucrurilor care nu se fac/nu se spun la începutul conversației:

  • Nu se întreabă brusc:  „Cine mă sună?” Dacă persoana respectivă nu s-a prezentat, puteți întreba politicos: „Aș putea ști cine mă caută?”
  • Este nepoliticos să spunem: „Așteptați un minut!” în timp ce ne rezolvăm treburi personale. Dacă apelul a venit într-un moment nepotrivit, puteți spune: „Te sun eu înapoi în câteva minute!”
  • Nu lăsați un copil mic să răspundă la telefon!

Dacă apelul este pentru altcineva din casă: „Vă rog așteptați un minut, îl/o chem imediat!” Evitați să strigați: „Andreeeeeeei, e pentru tine!” Dacă persoana căutată nu este disponibilă, oferiți-vă să preluați mesajul. Când primiți un apel și este greșeala, este suficient să spuneți: „Îmi pare rău, dar ați greșit numărul!” Dacă sunteți întrebat: „Cine sunteți?” răspundeți cu: „Pe cine căutați?” sau „Ce număr ați format?”. Nu este nici obligatoriu nici nepoliticos să nu vă prezentați. o puteți face doar dacă doriți. Acceptați cu grație scuzele celui care a greșit.

În timpul unei convorbiri telefonice se recomandă să avem o voce plăcută, se recomandă să râdem la telefon. Dacă este un telefon de afaceri, este bine să avem la îndemână documetele necesare pentru a putea pune întrebări relevante și pentru a răspunde corect și rapid. Se recomandă să efectuăm apelul telefonic când ne putem concentra asupra acestuia. Este o regulă generală, nu doar pentru telefoanele de afaceri. Nu vorbim când conducem, când mâncăm, când suntem într-o întâlnire, în sălile de spectacol, la ședințe, în vizite, la înmormântări, în biserică, când luați cina cu prietenii – s-ar putea simți ofensați de nenumăratele dumneavoastră ieșiri. Aceleași reguli sunt valabile și pentru numeroasele aplicații ale smartphone-urilor. Când sunați, este recomandabil să nu insistați mai mult de cinci apeluri. În cazul persoanelor bolnave, aflate în spital, sunt suficiente doar trei. Începețti cu o formulă de salut și prezentați-vă. Nu telefonați înainte de ora 10:00 sau după ora 20:00, indiferent de motiv. Asigurați-vă mereu că este un moment oportun și pentru cel pe care îl contactați. Cel care începe convorbirea este și cel care o încheie. Nu vorbiți mult, stabiliți prioritățile. Evitați convorbirile lungi în spațiile publice. Nu vorbiți când alergați. Nu spuneți lucruri intime la telefon mai ales în spații publice. Nu sunați o persoană pe telefonul particular pentru probleme de serviciu, mai ales în weekend. Bunele maniere ne împiedică să dăm bip-uri. Dacă avem ceva de comunicat, trebuie să o facem pe cheltuiala proprie.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon