Amintiți-vă de bunele maniere și respirați adânc. Supermarketul este un alt loc în care ne întâlnim cu semeni de toate vârstele, de ambele sexe, mai mult sau mai puțin educați și înțelegători. pentru ca este un spatiu comun, supermarketul are reguli simple:

  • Împingeți cu grijă căruciorul, nu-i loviți pe ceilalți, nu îl lăsați la întâmplare, în mijlocul drumului.
  • Puneți la loc produsele pe care le-ați luat de pe raft, dar pe care nu doriți să le cumpărați.
  • Nu desfaceți ambalajele din curiozitate.
  • Nu lăsați deschise congelatoarele, și nu abandonați produsele congelate oriunde în magazin. Procedați la fel și cu cele proaspete. Acestea ajung înapoi în raionul lor după câteva ore. Puteți provoca o toxiinfecție alimentară altui client.
  • Atenție la rafturile cu borcane/sticle.
  • Nu vorbiți prea tare la telefon.
  • Supravegheați-vă copiii tot timpul. Se pot pierde ușor într-un spațiu așa mare. Nu îi lăsați să alerge prin magazin, pot provoca daune pe care va trebui să le plătiți.

Când ajungeți la casă, respectați-vă rândul. Fiți înțelegători cu casierul. Este o prsoană, nu un robot, iar când este aglomerat, fiți siguri că este foarte stresat. La casele rezervate persoanelor cu disabilități și femeilor însărcinate, un minim de politețe vă impune să lasați aceste persoane să treacă înainte. Puteți proceda la fel și cu alți cumpărători care au doar câteva produse. Dacă o altă persoană se așează în față dumneavoastră, îi puteți spune: „Eram înaintea dumneavoastră! Eu urmez!” Încercați să spuneți acest lucru cu grație, chiar dacă gestul v-a enervat.

Dacă un angajat al magazinului s-a purtat nepoliticos, spuneți-i managerului sau scrieți o scrisoare de reclamație companiei. Evitați să vă faceți singuri dreptate.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon