CV-ul este documentul care vă reprezintă atunci când sunteți în căutarea unui loc de muncă. De aceea trebuie să reflecte în mod convingător toate aptitudinile dumneavoastră. Se recomandă ca CV-ul să fie redactat în limba țării în care doriți să vă angajați. Acordați mare atenție prezentării, ortografiei, paginației. Nu „înfloriți” informațiile pentru că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Va fi dificil să explicați ulterior că, de fapt, nu vorbiți chiar așa bine limba germană – de exemplu. Concentrați-vă pe ideea ca CV-ul are ca obiectiv convingerea potențialului angajator că sunteți persoana de care are nevoie. Evidențiați importanța și diversitatea sarcinilor pe care le-ați avut la anteriorul job. În general, în partea de sus a paginii veți trece datele personale: nume și prenume, data nașterii, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul, statutul matrimonial. Atașat CV-ului puteți avea o fotografie. (Nu o copie xerox a fotografiei!)

CV-ul are trei părți. Experiența profesională, studiile și alte informații pe care le considerați necesare.

Experiența profesională – în ordine cronologică, descrescătoare (prima fiind poziția pe care o aveți în prezent), veți indica locurile de muncă avute, specificând angajatorul, funcția, serviciul (divizia) din care făceați parte, perioada și responsabilitățile pe care le-ați avut.

Studiile – Recapitulați parcursul educațional, de la Bacalaureat până în prezent. Menționați școala, perioada și diploma obținută. Evitați să treceți studiile aflate în desfășurare. Pot lăsa impresia că nu vă veți concentra suficient asupra job-ului sau că nu veți face față.

Alte informații – este secțiunea CV-ului care vă permite să personalizați candidatura pentru postul respectiv. Aici se trec abilitățile de comunicare, competențele informatice, stăpânirea diverselor limbi străine. Puteți scrie și despre hobby-urile dumneavoastră, având grijă să nu inventați aptitudini.

Dacă sunteți la începutul carierei și nu aveți experiență profesională, puteți inversa locul acesteia cu studiile. Amintiți-vă că CV-ul vă reprezintă, dar că cel care îl parcurge îi acordă foarte puțin timp.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon