O cravată adecvată, perechea de cercei perfectă sau o poșetă potrivită sunt mereu acea atingere de finețe care completează orice ținută. Alese la întâmplare, pot oferi reversul medaliei. La fel ca în cazul hainelor, accesoriile se aleg cu multă grijă și întotdeauna potrivit ocaziei. Pălăriile nu mai au rolul esențial pe care l-au avut odata, dar sunt în continuare purtate de ambele sexe, atât pentru funcționalitate cât și pentru aspect. Cunoașterea momentului în care trebuie înlăturată pălaria este o chestiune de respect.

Bijuteriile au rolul de a completa o ținută, nu invers. Cele cu temă religioase nu se poartă ostentativ. Ceea ce este potrivit  în lumea modei la un cocktail, cu siguranță nu dă aceleași rezultate la o întâlnire de afaceri. Dacă nu știți ce să asortați, alegeți elemente simple, de dimensiuni mici. Nu purtați bijuterii zgomotoase care i-ar putea deranja pe ceilalți la teatru, la  slujbe religioase. E politicos să admirați bijuteriile altei persoane, dar lipsit de tact să întrebați cât costă. Dacă sunteți cea care a primit întrebarea incomodă, puteți evita o situație neplăcută raspunzând astfel: „Nu am idee cât costă, dar pentru mine este neprețuită!”

Dacă purtați ochelari, aceștia trebuie păstrați cu lentilele curate și mereu în stare de funcționare. Este permisă ca măsură de primă urgență „repararea” lor cu un ac de siguranță sau orice vă este aproape, dar acest lucru nu trebuie să devină permanent. Când vă întâlniți cu persoane cunoscute, renunțați la ochelarii de soare pentru a putea privi în ochii acestora. Contactul vizual este o importantă parte a salutului, iar salutul cu ochelari poate fi interpretat ca neprietenos. Dacă nu aveți o problemă medicală, ochelarii de soare se poartă… doar la soare. Nu la serviciu, sau în magazine, la restaurant, spital etc. Se renunță complet la ei. Dacă îi purtați pe cap lăsați impresia că veți pleca în scurt timp.

Gențile și poșetele ar trebui să fie în ton cu ocazia. O geantă mare, de piele neagră nu se asortează cu o rochie de mătase, de exemplu. Gențile și pantofii nu trebuie să se asorteze mereu și nu aveți nevoie de o geantă pentru fiecare rochie. Alegeți o geantă pe măsura nevoilor personale.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon