Dacă v-ați hotărât să faceți o nuntă în cadru restrâns, într-o locație exotică, la munte, în alt oraș sau altă țară și dacă ați limitat numărul invitaților, iată cum trebuie să procedați ca să-i împăcați pe toți cei care ar vrea să participe sau rudele apropiate care nu sunt de acord cu alegerea voastră.

Comunicați cât mai repede ce planuri aveți. Spuneți cu sinceritate: „Facem o nuntă restrânsă – am limitat numărul invitaților la 20 (de exemplu)” Gândiți-vă foarte bine pe cine doriți să invitați. Pentru a nu ofensa pe nimeni, elimiți categorii întregi de posibili invitați: fără parteneri de afaceri, sau niciun văr, de exemplu. Cei neinvitați ar trebui să accepte alegerea voastră.

Dacă plănuiți o nuntă la distanță de orașul în care locuiți, este cu atât mai bine cu cât anunțați mai repede. Costurile cu deplasarea pot fi enorme dacă rezervările sunt făcute cu puțin timp înintea evenimentului, mai ales dacă este vorba de o destinație exotică, de exemplu. Astfel le permiteți celor invitați să îsi plănuiască agenda și aranjamentele de călătorie, să își ia concediu, uneori să planifice o vacanță pornind de la acest eveniment sau au nevoie de timp pentru pașapoarte. Invitația propriu zisă se trimite cu 6-8 săptămâni în avans. Un telefon, un e-mail, o invitație informală se pot face chiar cu 6 luni înainte. Este iportant să îi anunțați pe participanți ce costuri trebuie să suporte și care sunt cele pe care le veți acoperi voi. Mirii sunt responsabili pentru costurile de cazare (care uneori includ și transport alături de unele mese: transport de la aeroport și micul dejun, de exemplu) și pentru petrecerea propriu zisă. Iată cum puteți anunța: „Ne căsătorim în Caraibe! Dacă puteți ajunge acolo, ne ocupăm noi de cazare. Am închiriat o vilă în care ne-ar plăcea să vă avem oaspeți de joi până duminică.”

Pentru cei care nu au fost invitați, dar care vor să toasteze pentru tinerii căsătoriți, la întoarcere se poate organiza o petrece pentru a sărbători fericitul eveniment.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon