A fi o doamnă/domnișoară manierată este lucru de mare însemnătate. A acționa ca o femeie manierată este o caracteristică ce se învață odată cu trecerea timpului, începând din copilărie. Toate prințesele din poveștile pentru fetițe, pe lângă o frumusețe răpitoare sunt elegante, rafinate și modeste, iar toate fetițele își doresc să fie prințese. Ca să fii tratată ca o prințesă, trebuie să te porți în consecință. O femeie manierată are respect de sine, respect și considerație pentru cei din jur, este încrezătoare și hotărâtă, blândă, este cultă și mereu informată, este elegantă și emană clasă. Pașii de mai jos constituie un scurt ghid de comportament pentru o femeie manierată.

1) O doamnă este manierată oriunde merge. Știe să salute, să zâmbească. Cunoaște bunele maniere în timpul mesei.

2) Își alege cu grijă prietenii pentru că nimic nu vorbește mai bine despre caracterul unui om decât felul persoanelor cu care se asociază.

3) Pentru că faptele vorbesc mai tare decât cuvintele, o doamnă este mereu sinceră, atentă la cei din jur, nu promite lucruri pe care nu le poate onora, este punctuală, are mereu un comportament decent.

4) Arta conversației nu îi este străină unei femei manierate. Aceasta este la curent cu ultimele evenimente, filme, cărți etc. A comunica și a te face auzită nu este întotdeauna egal cu a vorbi tare și mult. A fi manierată înseamnă a ști cât și când trebuie să taci.

5) Doamnele și domnișoarele știu să se îmbrace potrivit momentului zilei, potrivit locației și evenimentului. Folosesc cu măsură parfumul. Aleg corect accesoriile.

6) Atât în public cât și în viața privată o doamnă/domnișoară știe că nu este nimic mai elegant decât păstrarea calmului. Este o artă și un nivel superior al acestei caracteristici se obține cu mult antrenament.

7) O altă calitate a femeilor manierate este că nu dau sfaturi decât atunci când li se cer.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon