Avem următorul scenariu: Pregătiți masa pentru un grup de prieteni. Să presupunem că este o cină pentru 12 persoane. Ați trimis din timp și invitațiile. Prietenii v-au confirmat. Ați ales meniul și vinul. Ați pregătit vesela. Tacâmurile sunt lustruite. Sunteți încântată de noua față de masă și de șervetele pe care le-ați comandat special pentru această ocazie, cu dantelă și monogramă. Se anunță o seară plăcută. Ce lipsește din acest peisaj? Care este acel element care poate crea o atmosferă caldă, care poate da o notă mai accentuată de eleganță și stil? Desigur ați ghicit. Vorbim despre flori. Am chemat în ajutor un specialist în persoana Ioanei Schiaua, Director General la Smart Flowers.  De ani buni, creațiile Ioanei vibreză prin fiecare detaliu la evenimente mondene, de corporate si de ce nu, evenimente private (nunți, botezuri, aniversări).
Iată ce ne-a spus Ioana:
„ Există mai multe reguli când vorbim despre un aranjament ca cel din scenariul vostru. Prima regulă se referă la înălțimea aranjamentului. Pe masă se pun aranjamente care permit musafirilor să se vadă și să converseze în timpul cinei. A doua regulă se referă la miros. Dorim să impresionăm invitații cu preparatele culinare, nu cu mirosul florilor de pe masă. Prefer un miros fresh, poate chiar unul mai accentuat de frezie, dar evit accente puternice precum crinii imperiali. Aceștia pot fi folosiți cu succes într-o vază, în baia destinată invitaților. În afară de aceste reguli, dați frâu imaginației, jucați-vă cu florile. Nu este lipsă de bun gust sau dovada unei stări materiale precare să folosiți florile sezonului. Aveți însă grijă să fie mereu proaspete. Puteți opta pentru o piesă centrală, de dimensiuni mai mari dacă aveți o masă de formă rotundă sau ovală sau pentru mai multe aranjamente de dimensiuni mai mici pe mesele dreptunghiulare, lungi… Nu există o regulă strictă. Spațiul rămas gol după aranjarea farfuriilor, tacâmurilor și paharelor se umple cu flori. Aranjamentele pentru un astfel de eveniment trebuie să fie simple: maxim 3 culori, maxim 3 texturi sau forme. Culoarea este cea mai importantă pentru că este prima care atrage privirea. Nuanțe pale de roz și magenta primăvara; galben și albastru pe timp de vară; nuanțe de roșu, oranj, auriu, purpuriu și ciocolatiu toamna; iarna preferați albul, cu ramuri de conifere și fructe de culoare roșie. Folosiți vaze sau boluri transparente sau de culori neutre pentru a nu atrage privirile de la aranjament. O soluție simplă, dar foarte eficientă și care mie îmi place foarte mult sunt bolurile de sticlă, în care plutesc flori mari, de exemplu: crini, nuferi, orhidee, gerbera. Un alt truc pe care îl puteți folosi cu succes: asortați felul de mâncare cu florile. Nu este imperativ, dar uneori îmi place să văd culorile reverberând pe masă. Somonul merge cu o gerbera oranj. Este un exemplu. Un alt truc: asortați florile cu nunațele din încăpere. Aveți un perete violet, se va potrivi de minune cu ranunculus alb, roz și lila. Pentru o atmosferă intimă, folosiți lumânari, de preferință neparfumate. În afară de aranjamentul propriu zis, folosiți aceeași schemă de culori și texturi într-o vază, pe măsuța de cafea, pe bufet, la intrare. Oferiți astfel continuitate.”

Minunatele creații ale Ioanei se găsesc în galeria site-ului, iar pentru sfaturi și comenzi de buchete și aranjamente o puteți contacta la 0724FLOWER sau pe adresa de e-mail office@smartflowers.ro

 

 

 

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon