Multe bucătării asiatice (nu numai cea chineză) servesc mâncarea cu aceste bețișoare care la prima vedere par greu de mânuit. Din fericire, în felurile de mâncare asiatice nu veți întâlni bucăți mai mari decât puteți introduce odată în gură. Cel mai provocator pare orezul, dar datorită conținutului de gluten boabele rămân lipite și nu va trebui să mâncați bob cu bob. Iată ce trebuie să știți dacă veți călători în Asia sau doar dacă veți comanda pentru acasă:

1. Poziţionaţi mâna cu care mâncați de obicei, cu degetul mare şi degetul arătător îndreptate în partea opusă corpului. Celelalte trei degete ar trebui să se îndoaie în faţă, dar nu atingeţi palma. Nu strângeţi și nu puneți presiune pe degete.

2. Puneți un bețișor în spațiul dintre degetul mare și cel arătător, cam la o treime de capătul gros al acestuia. Bețișorul ar trebui acum să se sprijine pe degetul mijlociu, cam pe a doua falangă. Apăsați în jos cu degetul mare, dar nu îl îndoiți. Acum degetul mare este separat de cel arătător care este încă drept. Presiunea pe care o veți pune cu degetul mare va păstra bețișorul la locul lui. Acest bețișor nu se mișcă atunci când luați alimentele.

3. Așezați al doilea bețișor între degetul arătător și degetul mare. Îndoiți arătătorul astfel încât să formeze un inel cu degetul mare. Ambele degete vor atinge acest bețișor cam la două treimi distanță de capătul gros.

4. Deplasați arătătorul în sus și în jos pentru a manevra bețișoarele. Acținea seamănă cu deschisul și închizul unei pensete.

5. Bețele se folosesc cu vârful în jos. Le puteți aranja lovindu-le de masă. Capetele groase ar trebui să atingă masa în același timp. Manevrați numai bețișorul care atinge arătătorul, cel care se sprijină pe degetul mijlociu va rămâne fix.

Cel mai bun aliment pe care puteți repeta este pepenele. Veți ști să folosiți bețișoarele atunci când nu veți strivi bucata de pepene și nici nu vă va cădea dintre ele. Acum sunteți gata să călătoriți în Asia!

 

 

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon