În societatea modernă în care trăim, majoritatea dintre noi avem posibilitatea să ne exprimăm și prin intermediul stilului vestimentar. A ști ce este potrivit la fiecare ocazie și în fiecare moment al zilei necesită la fel de mult bun gust și la fel de multă imaginație ca atunci când alegem o ținută elegantă pentru un eveniment deosebit. Alegerea hainelor este de obicei dictată de eveniment pentru că nu vom purta la serviciu ceea ce purtăm la sala de sport, excepție făcând poate doar dacă suntem antrenorul. Hainele de zi sunt foarte diferite de cele de seară, unde avem o paletă mai largă de culori și mai multe accesorii. În mod similar, hainele de seară trebuie purtate doar seara, apariția în timpul zilei în această evstimentație poate naște interpretări nedorite. De-a lungul anilor eticheta și moda au evoluat împreună. Astăzi regulile etichetei nu mai sunt așa stricte, suntem chiar încurajați să experimentăm, să combinăm, ținând cont însă de câteva principii de bază. Deși standardele industriei vestimentare se pot schimba, aceste principii vor rămâne mereu la modă:

  • Îmbrăcați-vă în concordanță cu evenimentul: Office la serviciu, sport în momentele în care faceți mișcare ținând cont de regulile sportului pe care îl practicați sau de cerințele clubului, în costum de baie la piscină, în rochie de seară la o petrecere de Anul nou, de exemplu. Dacă mergeți la un eveniment la care există cod vestimentar este obligatoriu să îl respectați fie ca este bal mascat sau ținută „la 4 ace” cu cravată neagră sau papion.
  • Există unele haine care nu se demodează niciodată. Este bine, chiar recomandabil să vă cumpărați haine la modă, dar pentru a păstra echilibrul ținutei folosiți-vă de piese clasice: o cămașă albă, simplă, o curea neagră etc. dacă în trecut a existat un articol vestimentar care s-a potrivit perfect cu silueta dumneavoastră nu ezitați să îl asortați cu elemente noi.
  • Alegeți un punct de interes al ținutei care va atrage privirea celorlalți. Poate fi o eșarfă, o curea, bijuterii discrete sau nu, orice accesoriu vă place.
  • Potriviți culorile și materialele. Țineți cont de anotimp, de stilul adoptat.
  • Accesoriile completează ținuta, dar nu folosiți prea multe. Prea multe brățări sau coliere, de exemplu, vă pot face să arătați neglijent. Nu uitați că o abundență de inițiale și etichete la vedere vă transformă într-un panou publicitar, nicidecum într-o persoană cu stil.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon