Bună dimineața! Am o dilemă: Eu și soțul meu suntem căsătoriți de puțin timp și locuim în București. Părinții noștri ne-au invitat să petrecem Sărbătorile împreună. Ne-ar plăcea să îi vedem pe toți, dar problema este că ai mei locuiesc în Câmpina, iar socrii în Baia Mare. Ca să vizităm ambele familii ar însemna ca majoritatea timpului de Sărbători să îl petrecem pe drum. Cum să procedăm ca să nu îi supărăm? Vă mulțumesc anticipat!

 

Aceasta este un mesaj pe care l-am primit pe pagina noastră de facebook. Dilema prieteni noastre este una des întâlnită de Sărbătroi așa că mă grăbesc să îi răspund:

Draga mea,
în primul rând trebuie să decizi împreună cu soțul tău ceea ce vreți voi să faceți: petreceți cu familia, cu prietenii sau doar voi doi? Există mai multe variante. Puteți merge anul acesta în vizită la părinții unuia dintre voi, iar anul viitor la ceilalți. Sau, cum aceeași dilemă este posibil să apară de Paște, alternați. Dacă aveți posibilitatea, puteți invita ambele familii să petreacă Sărbătorile la voi, deși este o variantă cu grad ridicat de stres și este o opinie personală, dar la Câmpina sau Baia Mare ar putea fi mai frumos de Sărbători. Dacă spațiul o permite, ați putea merge împreună cu părinții unui dintre voi în vizită la ceilalți. O altă variantă ar fi să petreci Crăciunul și Anul Nou împreună cu soțul tău, urmând să vizitați ambele familii într-o perioadă mai relaxată. Dacă le veți explica acest lucru cu tact, sunt sigură că ambele familii vă vor înțelege. Nimeni nu vrea ca aceste sărbători să fie un test de anduranță pentru voi, mai ales că pe timp de iarnă deplasările pe distanțe așa mari pot aduce momente neprevăzute. Oricare ar fi alegerea voastră, vă dorim să petreceți frumos și să vă bucurați de Sărbători!

Cu mult drag,
Echipa Savoir Vivre – Blog de etichetă

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon