2017 bate la ușă așa că e momentul să ne gândim la petrecerea din noaptea dintre ani. V-ați făcut rezervare din timp sau ați luat o hotărâre de ultim moment? Petreceți acasă? La restaurant, în club sau la munte cu prietenii? Iată ce spune eticheta despre petrecerea de Anul Nou:

 

1) Este obligatoriu să răspundeți invitațiilor. Un gest care pare neînsemnat, dar care este extrem de necesar pentru gazde. Confirmarea se face imediat ce ați primit invitația, la maxim două zile distanță. Odată cu confirmarea prezenței, notificați gazda și despre cel/cea de care veți fi însoțiți. A nu răspunde este un gest complet nepoliticos, la fel ca aducerea la petrecere a unui musafir neinvitat și neanunțat.

2) Dacă există un cod vestimentar, respectați-l cu orice preț – bal mascat, eveniment cu cravată neagră, invitație casual. Dacă nu sunteți siguri, nu este greșit să întrebați gazda. De obicei petrecerea de Anul Nou este un moment la care ne place să ne „dichisim”, să strălucim și să ne accesorizăm ținuta

3) Fiți punctuali. Mereu. La petrecerile organizate în casa prietenilor se permit oarecare întârzieri. La o petrecere formală, un bal de binefacere, sau o cină  formală de Revelion, depășirea sfertului academic este considerată lipsă de respect. Cu toate acestea, evitați să ajungeți prea devreme.

4) În noaptea de Anul Nou este imperativ consumul de șampanie. Consumați alcool cu măsură și nu conduceți după petecere. Dacă sunteți gazde, asigurați-vă că invitații se pot sui la volan în momentul plecării.

5) Indiferent cât de iscusit este bucătarul, nu faceți excese alimentare. Nu uitați de bunele maniere la masă.

6) Păstrați conversația plăcută, vorbiți despre rezoluțiile pe care le aveți pentru noul an, evitând subiecte ca politica, religia, finanțele, bârfa sau evenimentele nefericite din anul ce a trecut.

7) Dacă organizați o petrecere acasă, într-un apartament înconjurat de vecini încercați pe cât posibil să nu îi deranjați. O idee bună și extrem de politicoasă ar fi să îi invitați și pe ei.

8) Puteți aduce un platou cu prăjituri, cu aperitive sau vă puteți oferi să vă ocupați de bar la o petrecere între prieteni.

9) Oriunde v-ați afla, gândiți-vă că toată lumea vrea să se distreze și nu este deloc politicos ca felul nostru de a ne distra să ofenseze alte persoane.

10) Sărutul de sub vâsc, de la miezul nopții (da, o tradiție americană împrumutată dar foarte frumoasă) trebuie să fie candid și delicat, elegant.

 

 

 

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon