Cafeaua – băutura favorită a lumii civilizate.

Thomas Jefferson

Cafetiera este o parte itegrantă și importantă a multor birouri, ateliere sau cabinete. Este locul în care angajații se adună pentru o cană de cafea proaspăt făcută fie pentru a se mobiliza mai eficient fie pentru a obține o scânteie suplimentară de energie pe parcursul zilei. Acționând ca un liant între angajați, cafeaua poate deveni un subiect de nemulțumire dacă atunci când se termină, nimeni nu face alta sau dacă nimeni nu curăță filtrul sau expresorul. Din acest motiv, prima regulă de etichetă a cafelei la locul de muncă este:

  1. Dacă ne-am turnat ultima porție, vom prepara o nouă tranșă pentru că o constantă aprovizionare cu cafea este cheia supraviețuirii la locul de muncă.
  2. Folosiți cafea proaspătă. Niciodată nu uitați să schimbați filtrul, dacă este cazul. Rezultatul nerespectării acestei reguli ar fi o băutură fără aromă și efect enrgizant și cine ar vrea să bea așa ceva?
  3. O parte esențială a etichetei de la serviciu este să facem curat după noi înșine. Aruncați la coșul de gunoi pliculețele în care a fost zahăr, recipientele pentru lapte condensat, bețișoarele pentru amestecat și paharele de plastic dacă este cazul. NU lăsați la întâmplare cănile și lingurițele.
  4. Respectați cănile colegilor. În foarte multe locuri, fiecare angajat are cana sa personală – fie primită cadou, fie cumpărată în timpul vacanței. De multe ori, cana de cafea spune ceva despre noi și poate unui domn nu i s-ar potrivi o cană cu floricele roz, nu-i așa?
  5. Este datoria tuturor să se ocupe de aprovizionarea cu cafea, zahăr, frișcă, lapte etc. Dacă ați constatat că unul dintre aceste lucruri este aproape de terminare este firesc să anunțați departamentul care se ocupă de aprovizionare. Dacă compania nu oferă cafea gratuit, fiecare consumator trebuie să contribuie cu parte egală la aprovizionarea regulată.
  6. Etichetați cafeaua fără cofeină. Este neplăcut pentru cei care o preferă din motive de sănătate să încurce rețeta, dar și invers.
  7. Rezistați impulsului de a reîncălzi o cafea din ziua precedentă. Dacă ați ajuns primul la birou, este datoria (si plăcerea) Dumneavoastră să faceți o cafea proaspătă pentru colegi.

Aici găsiți articolul nostru despre modul manierat de a bea cafeaua.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon