Actuala Ducesă de Cambridge a intrat în atenția noastră încă din anul 2010 de când a fost anunțată logodna sa cu Prințul William al Regatului Unit. Nunta lor a fost un eveniment pe cât de fastuos, pe atât de emoționant. Cam așa arată nunțile pe care și le imaginează toate fetițele încă din perioada grădiniței. Ce face o fată obișnuită atunci când este ridicată la rangul de prințesă și este mereu în atenția presei din toată lumea? Titlul vine cu o serie de responsabilități, cu noi reguli de etichetă și protocol ce trebuiesc învățate perfect, dar și cu unele avantaje cum ar fi accesul la bijuteriile coroanei, rochii fabuloase și compania celor mai fascinante personalități din lume. Firește, nu toate putem obține titlul de prințesă, dar putem să ne comportăm astfel în activitățile noastre de zi cu zi. A fi prințesă nu înseamnă să ai o diademă sclipitoare și o trenă impresionantă. A fi prințesă înseamnă să ai încredere în forțele proprii, să îi tratezi pe cei din jur cu bunătate și generozitate, înseamnă a avea maniere și a fi grațioasă, a avea putere și frumusețe interioară. Înseamnă a fi un lider bun și un model de urmat. Ducesa de Cambridge cu grație întruchipează toate aceste calități și sunt foarte puține păreri în lume care pot contrazice această afirmație. În timp ce prințul William a crescut în prezența demnitarilor străini și este perfect obișnuit cu eticheta regală, Kate a trebuit să învețe. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știe o prințesă:

  • Poziția corectă – atunci când stă în picioare, pe scaun, când merge, când coboară din mașină.Încă din timpuri îndepărtate membrii familiilor regale erau instruiți să stea drepți, arătând astfel mândri și maiestuoși. Încercați să merge cu o carte pe cap. Vi se pare ușor?
  • Felul corect de a saluta, a strânge mâna și a face reverențe. Foarte important este felul în care salută supușii din mașină sau de la balconul de la Buckingham, de exemplu. Și să nu uităm că o regină/prințesă este prima care întinde mâna.
  • Bunele maniere la masă – de la destina’ia fiecărui tacâm în parte, la subiecte de conversație în timpul mesei. O prințesă trebuie să știe tot și să execute grațios fiecare mișcare.
  • Managementul corect al poșetelor și al hainelor, felul corect de a purta o pălărie sau cum se ține corect umbrela. Și aici nu ne referim la ce marci și ce culori să asorteze ci la felul corect de a le manevra. V-ați întrebat vreodată dacă vă îmbrăcați corect? O prințesă știe că prima oară introducem o mână pe mânecă, apoi aducem gulerul în jurul gâtului cu multă grație, iar cealaltă mânecă va fi exact în locul potrivit.
  • Felul în care se comportă în timpul vizitelor în țări cu religii și culturi diferite. O gafă în aceste momente poate conduce la evenimente extrem de neplăcute.
  • Regulile de etichetă ale ceaiului. Cum se toarnă și cum se oferă ceaiul celorlalți.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon