Multe meniuri încep cu un fel de supă sau ciorbă. În tradiția românească supa/ciorba reprezintă primul fel al mesei de pranz și am observat de-a lungul timpului multe persoane care nu știu modul corect de a mânca acest fel. De aceea ne-am gândit să explicăm care sunt pașii de urmat atunci când suntem serviți cu supă.

  1. Întâi alegem tacâmul potrivit pentru acest fel, acesta fiind lingura de supă care mereu se așează în partea dreaptă a farfuriei.
  2. Lingura se introduce în supă sau ciorbă, apoi o vom umple îndreptănd-o dinspre noi,  spre partea opusă a farfuriei, în poziție ușor înclinată. NICIODATĂ INVERS!
  3. Supa se va sorbi ușor, fără a scoate niciun sunet. Onomatopeele sunt indiciul unei puternice lipse de educație la masă.
  4. Dacă lichidul este prea fierbinte, nu vom sufla în lingură și nici nu o vom agita haotic prin farfurie. Așteptăm puțin să se răcească în întregime. Dacă nu este încă la o temperatura plăcută atunci când începem să mâncăm vom ridica lingura cu lichid și o vom ține puțin deasupra farfuriei.
  5. Putem pune crutoane în supă, dacă pe masă am fost serviți cu ele. Este de evitat ruperea bucățelelor mici de pâine și scufundarea lor în farfurie.
  6. Atunci când avem puțină supă în farfurie și este necesară înclinarea vasului, rețineți că acesta se înclină corect în partea opusă nouă, spre centrul mesei, nu invers!
  7. Lingura se poate lăsa în interiorul farfuriei atunci când ne oprim pentru o scurtă pauză, iar la final o vom pune pe farfuria suport.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon