LaurentiuFlorea

Am plăcerea să vi-l prezint pe Laurențiu Florea.

Laurențiu este autorul cărții „Codul bunelor maniere – pur și simplu” pe care v-o recomand cu mult drag. Laurențiu susține bunele maniere și de aceea oferă gratuit, pe site, câteva materiale foarte utile pentru noi toți. Tot el este și fondatorul unui club pentru oamenii de afaceri – Serendipity Bussines Club. L-am întrebat pe Laurențiu de ce a ales să scrie despre codul bunelor maniere și iată ce ne-a răspuns:

„De ce am ales codul bunelor maniere?

Ceea ce m-a făcut la un moment dat să reflectez asupra unei serii de greşeli şi să lucrez pentru a le corecta a fost o întâmplare când o prietenă foarte bună mi-a reproşat că m-am adresat unui domn în vârstă care ridica bariera de la parcare cu „Salut”, în loc de „Bună ziua”, ceea ce este văzut ca lipsă de respect faţă de acea persoană.

Apoi, în timp ce participam la o conferinţă, am auzit de la o persoană cu un anumit statut o glumă bine intenţionată în care spunea că un bărbat deschide uşa la maşină doar în două situaţii: dacă maşina este nouă sau dacă doreşte să impresioneze o doamnă la prima întâlnire. Apoi a continuat subliniind că un gentleman întotdeauna va deschide uşa unei doamne, indiferent dacă este o veche prietenă, o cunoştinţă nouă sau chiar mama sa.

În preajma mea există o persoană pe care o stimez foarte mult, care apreciază bunele maniere, de la care am primit multe sfaturi de calitate şi căreia vreau să îi mulţumesc.

Astfel că am început să dau atenţie micilor detalii care fac diferenţa, la ceea ce înseamnă bune maniere, şi am încercat să pun în practică toate informaţiile valoroase pe care le primeam.

Cu timpul, am căpătat o stare de spirit pozitivă şi a început să îmi placă din ce în ce mai mult să comunic cu eleganţă. Am observat că, în orice situaţie, aduceam valoare persoanelor cu care interacţionam, iar feed-back-ul pe care îl primeam era unul extrem de pozitiv.

Aşadar, am fost motivat şi am continuat prin a mă educa continuu. Acest proces de schimbare a durat aproximativ  2-3 ani. În această perioadă, am participat la peste 100 de seminarii, evenimente sau workshop-uri. Toate aceste acţiuni au avut ca unic scop dezvoltarea personală.

Am urmat cursuri de actorie, coach life, coach business, marketing & promovare, cursuri de vânzări & negociere, photoreading, iar în final am urmat cursul de formator.

De profesie sunt inginer, dar am întrerupt această activitate, începând ceea ce consider a fi un nou drum în viaţă, un drum necunoscut pe care aveam să îl parcurg cu încredere şi optimism. Am realizat că cel mai important este să îmi ascult intuiţia şi să mă las ghidat de pasiune, făcând numai lucruri care îmi plac.

Am început să susţin cursuri legate de bunele maniere şi să scriu această primă carte.

Vă urez mult spor la citit, cu speranţa că o să extrageţi din Codul bunelor maniere – pur şi simplu multe informaţii pe care să le aplicaţi pentru a da o valoare mai mare vieţii dumneavoastră şi persoanelor din viaţa dumneavoastră.”

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon