Este întrebarea pe care am primit-o cel mai des pe adresa de e-mail contact@savoirvivre.ro și în mesajele paginii Savoir vivre – Blog de eticheta. Situațiile sunt diferite, destinatarii la fel, cu siguranță și bugetele. Am trasat aici câteva linii despre această artă de a face cadouri așa că în articolul de astăzi – vă voi spune ce cadouri am făcut eu, cui și cu ce ocazie. Îmi place foarte mult să ofer cadouri și mai ales îmi place să merg la cumpărături. Când aleg un cadou mă gândesc la cel/cea/cei cărora îl voi oferi și întotdeauna cumpăr ceva ce mi-ar plăcea mie să primesc. De fiecare dată stabilesc un buget pe care încerc să nu îl depășesc, iar dacă totuși se întâmplă, încerc să nu exagerez. Cred că fiecare ne știm posibilitățile financiare și o încercare de epatare cu un cadou pe care sigur nu ni-l permitem nu face bine imaginii. Sper să vă inspire exemplele mele.

 

pahare

 

Dacă este nuntă, este Vera Wang. Pentru cununia unor prieteni dragi, de genul celor care atunci când ai nevoie dau buzna pe ușă și îți oferă ajutorul lor am ales un set de pahare Vera Wang Love Knots din cristal Wedgwood (furnizorul Casei Regale Britanice), cu picior acoperit de argint. Le-am comandat de pe amazon.com și singurul inconvenient a fost faptul că expediția s-a făcut cu Poșta Română. Fotografia alăturată este de la eveniment și aparține Cristina Teasa Photography. Am însoțit cadoul de o cutie pentru verighete personalizată realizată de Le Cose Animate. Mi s-a părut cadoul potrivit pentru un cuplu elegant care ne-a oferit un eveniment de neuitat într-un cadru special la Palatul Mogoșoaia.

Unui alt cuplu minunat la a cărei cununie am avut plăcerea să particip am oferit un set de suporturi de lumânări din aceeași colecție. Găsiți dovada pe contul meu de Instagram.

Cu plăcere am oferit cu ocazia unei cununii o potcoavă suport de chei handmade alături de un spic de grâu, busuioc și un trifoi cu 4 foi presat.

 

 

andrei

 

Cadoul pe care îl ofer de obicei la botezuri este format dintr-o păpușă sau o pernă handmade personalizate pentru fetițe sau băieței făcute de HandmadeAllegria.ro.și o plăcuță cu numele celui mic/celei mici marca Mesteacănului 13. Îmi plac foarte mult lucrurile handmade, îmi place să îi sprijin pe cei care le fac pentru că știu cât de mult suflet pun în ele. Îmi place forte mult imperfecțiunea și unicitatea lucrului făcut de mână.

 

boxed_bodysuits_-_blue_white

 

Când mergem în vizită la un nou născut oferim cu drag un set de body-uri de la Petitprince.ro. Body-urile sunt așezate într-o cutie roz sau albastră sub forma unor brioșe. Îmi plac foarte mult! Petitprince.ro au multe astfel de seturi pentru a vă putea încadra în buget. Mai puteți găsi acolo suzete amuzante, șnururi de suzete cu numele bebelușului și multe hăinuțe cool pentru cei mici.

 

 

bom150_2

Când vine vorba de copii mai mari, lucrurile se complică, nu-i așa? Dacă sunt băieței de la 2 la 12 ani, evident Lego (Duplo până la 3 ani) sau Transformers, sau Angry Birds, Cars, Planes, Trash Pack sau board games de la raftulcujocuri.ro De curând am descoperit boomwhackers – niște tuburi din plastic, colorate, calibrate pe note muzicale. Nouă ni le aduce Mihai de la Slick Drum Events. Dacă sunt fetițe Barbie. Ce altceva? Aici mă aflu puțin în dificultate pentru că eu am doi băieți, dar cred că Elsa e foarte populară acum, nu-i așa?

 

pandoraPentru doamne și domnișoare merg la sigur cu Pandora. Nu ofer cosmetice sau obiecte vestimentare decât în cazuri rare, atunci când știu sigur că respectiva își dorește un produs anume. Sunt atentă la discuțiile noastre și rețin amănuntele, uneori investighez sub acoperire. 🙂 Dacă știu că cea căreia îi ofer cadoul are deja o brățară Pandora, aleg un charm potrivit ocaziei, lunii, culoarea preferată, un charm care se potrivește pasiunii ei. Pandora le are pe toate, iar eu am o dependență avansată de Pandora, recunosc și lucrul acesta se vede în lista mea de dorințe uriașă. Îmi plac colierele, pandantivele și cerceii, iar bugetul nu suferă după astfel de cadouri. Colecția de vară 2015 este absolut minunată!

 

De curând am oferit unei prietene o agendă Moleskine și o carte despre „Arta de a îmbătrâni frumos” 🙂

 

flori

Pentru domni, cu ocazia aniversării mi se pare potrivit un vin vechi, poate chiar din anul nașterii celui căruia vreau să îl dăruiesc. Evit să fac astfel de cadou bunicilor, pentru că ei pun bugetul în dificultate. 🙂 Mă gândesc în special la pasiunile lor: yachting, golf pescuit sau literatura, pentru toate există soluții și îmi place să fac cadouri amuzante, în limita bunului simț, evident.

Cadou de casă nouă prefer tot handmade unicat – o potcoavă suport de chei, o cutie pentru ceaiuri sau scrisori, un obiect decorativ în culori neutre, o ramă foto, sau poate un coș de picnic.

În vizite mergem cu un coș cu fructe, uneori cu bomboane fine, mereu cu dulciuri pentru copii.

Întotdeauna însoțim cadourile de flori. De obicei flori de sezon, buchete elegante sau colorate, conform ocaziei. Florista mea este Ioana Schiaua de la Smart Flowers. Mi se pare foarte important să ai floristul personal. Aduce un plus imaginii tale și atunci când nu ai idei, te poate scoate din impas. Prețurile nu sunt mai mari decât la… floriștii de la colțul străzii, dar creațiile sunt memorabile.

 

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon