summer

Eticheta contează. Nu cea cu prețul obiectelor vestimentare, cum s-ar putea interpreta, ci regulile pe care le respectăm atunci când ne alegem o ținută. O garderobă elegantă nu trebuie să fie obligatoriu și o gaură în buget. Vara și-a intrat în drepturi, iar anul acesta se poarta boho chic (influențe bohemian & hippie) – care mie îmi place foarte mult. Fără a avea pretenții de critic vestimentar, vă invit să ne răspundem împreună la întrebarea: Ce purtăm – unde? O persoană manierată (doamnă sau domn, nu are importanță) este mereu la curent cu noile tendințe și le respectă în măsura în care îi complimentează silueta. Bunele maniere și eticheta evoluează odată cu moda.

Doamnelor,

dacă locul de muncă are un cod vestimantar deja stabilit, vă recomand să îl respectați. O doamnă care expune prea multă piele fie ea și bronzată ar putea avea mai mult de muncit pentru a câștiga respectul pe care îl merită. La birou nu se poartă maieuri, rochii cu bretele, fuste prea scurte, denim sau șlapi. Sunt de preferat pastelurile în locul culorilor puternice și imprimeurilor pe care dacă totuși le alegeți, ar fi bine să le purtați cu moderație. Dacă în codul vestimentar nu se impun pantofii nedecupați și dresul puteți purta sandale. Mare atenție însă la aspectul picioarelor. Adăugați ținutelor puțină culoare și strălucire purtând un cardigan colorat, o bluză colorată pe sub sacou, o curea aurie sau chiar o brățară romană, un colier colorat. Accesorizați cu o geantă de culoare deschisă care păstrează însă linia sobră impusă de locul de muncă (evitând negru, maro, bleumarin și materialele textile). Nu uitați ochelarii de soare.

Evitați: inul care se șifonează foarte repede și rochiile maxi potrivite pentru weekend.

Preferați: o rochie pastel până la genunchi, cu mâneci scurte din materiale ușoare.

 

În timpul liber ne vom îmbrăca și accesoriza în funcție de momentul zilei, de tipul de siluetă, de eveniment și de locul în care mergem. Fiecare dintre noi știe cum se simte bine, are o culoare preferată sau un articol vestimentar preferat. Sunt permise dungile, bulinele, florile, dantelele, volanele și franjurile, eșarfe cu imrpimeuri orientale. Mătase, in, bumbac, tule, jeans. Fuste, bluze cu toate lungimile de mâneci, pantaloni lungi și scurți, rochii. Platforme, romane, gladiator, cu toc sau fără, balerini, șlapi. Cercei, brățări, inele, coliere, chiar brățări de picior. Accesoriile sunt importante. Dacă am uitat ceva, aștept cu bucurie completările. La o plimbare cu iahtul vom purta alb și bleumarin – pantaloni scurți și cămăși sau tricouri polo, sunt permise chiar maieurile. În mod obligatoriu pălărie pentru protecție solară și ochelari de soare. Pălărie și ochelari vom purtași la plajă, costumul de baie (evident) care se potrivește siluetei noastre, șlapi și o rochie de plajă. Costumul de baie sau plajă sunt potrivite exclusiv în aceste locuri, niciodată pe stradă. Dacă este o petrecere lângă piscină preferați o rochie maxi, din materiale ușoare, sandale gladiator, si bijuterii boho (da, e voie!).

O atenție deosebită trebuie să acordați machiajului și felului în care vă bronzați. Apariția unei Lady se construiește cu grijă și cu mult bun gust. V-ar putea fi de folos și articolul despre codul vestimentar.

 

În colajul de mai sus am accesorizat pentru ținuta office o rochie caramel.ro cu o brățară și un inel Pandora de care sunt îndrăgostită. Pentru timpul liber am ales rochia AerWear – romantic mood și ochelari Ray Ban Aviator.

 

 

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon