catalina-3

În afara îmbunătățirii mele personale, acest site mi-a facilitat întâlnirea cu mulți oameni minunați, din domenii diferite, oameni pe care îi admir sincer. Între acești oameni se află și Cătălina Bucur. Ea este jurnalist de televiziune de opt ani, dintre care ultimii trei ani şi jumătate i-a petrecut la Digi24, realizând materiale, reportaje şi campanii pentru emisiunile „Bonton” şi „Ca-n filme”.
În timpul zilei, se află pe teren, alături de echipa de filmare, sau în redacţie, scriind texte şi montând. Serile şi zilele de week-end le dedică proiectului său de suflet, www.sunnysideup.ro – un blog culinar fresh unde își așterne pasiunea pentru mâncarea vegetariană (de cele mai multe ori) sănătoasă şi pentru fotografia culinară. A absolvit Şcoala de Cofetari şi Patiseri Horeca în 2013, este bucătar de plăcere în propria bucătărie şi fotograf amator. „Mi-ar plăcea ca toţi cei care intră pe blogul meu să rămână cu ideea că a găti nu-i deloc atât de greu – şi că e tare frumos când prietenii şi rudele se adună în jurul unei mese mari, pline de bunătăţi gătite cu drag.” Îmi place tare mult ce gătește Cătălina și foarte des îi vizitez blogul pentru că rețetele ei nu au ingrediente care să mă intimideze sau pentru care să alerg jumătate de oraș. Am rugat-o să ne spună care sunt primele ei întâlniri cu bunele maniere și iată ce ne-a răspuns:

<<Cele mai multe „lecţii” de bune maniere le-am primit de la străbunica mea din Eforie Sud – locul unde am şi locuit, în copilărie, împreună cu fratele şi verişoarele mele. Ea nu le spunea „maniere”, bineînţeles, pentru că era o femeie simplă şi fără prea multă şcoală, dar vorbea despre „bun simţ” şi „bună creştere”. De la ea am învăţat că o femeie trebuie să aibă o anumită postură atunci când stă la masă, că trebuie să-şi ţină spatele drept, coloana neîndoită, ca şi cum ar ţine o carte în echilibru pe cap, şi că nu-i frumos să-şi întindă nepăsător coatele pe masă. Însă poate cel mai frumos lucru pe care mi l-a transmis a fost vorba din bătrâni „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face” – m-a făcut să mă gândesc mereu de două ori înainte să acţionez, să iau în calcul consecinţe vorbelor şi faptelor mele şi să mă pun întotdeauna în pielea celuilalt. Cu alte cuvinte, cred că m-a învăţat ce înseamnă empatia, şi pentru asta îi voi fi mereu recunoscătoare.>>

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon