menjewelry

După ce am discutat despre eticheta unei vizite la bărbier, mi-am dat seama că nu am abordat niciodată până acum subiectul bijuteriilor masculine. Și domnii poartă bijuterii din cele mai îndepărtate timpuri. Purtau colți ai fiarelor vânate ca trofeu, alteori grele lanțuri de aur pentru a își etala bunăstarea.
Bărbatul modern a oferit o altă dimensiune bijuteriilor sale – funcționalitatea. Cea mai des purtată bijuterie este ceasul de mână care pe lângă faptul că vine în completarea ținutei vestimentare oferă și o multitudine de funcții – astăzi putând fi conectat chiar cu smartphone-ul.Patek Philippe cu cifre romane pe cadran pentru silul clasic sau iWatch, un Casio vintage sau un ceas Converse – există modele pentru fiecare stil și fiecare buzunar. O altă bijuterie funcțională sunt butonii de la manșetă sau acul de cravată. Cei mai mulți domni căsătoriți poartă verigheta care este o declarație. Multe stiluri vestimentare moderne se alcătuiesc astăzi cu ajutorul brățărilor sau colierelor, modele simple sau compexe, din diverse metale și materiale precum pielea, mărgelele din pietre semiprețioase sau sfoara împletită. Unele au semnificații mistice (nodul celtic), altele arată preferința pentru un anume mod de viață sau pentru un sport (brățari din sfoară cu ancore de metal pentru sailing). Sfaturile mele pentru Domni ar fi următoarele:

  • Rezumați-vă la cât mai puține accesorii. De exemplu, la o nuntă poate fi suficient un ceas și o pereche de butoni. Prea multe bijuterii la o întâlnire de afaceri pot crea impresia greșită.
  • Feriți-vă de falsuri. Chiar și cele mai fidele copii tot falsuri se cheamă. Impresia lăsată de ele este una care cu greu va putea fi uitată. Cel ce poartă imitații vrea să pară ceea ce nu este sau vrea să ajungă la o poziție socială… pe scurtătură.
  • Nu amestecați stilurile. Dacă preferați stilul gotic, purtați inele gotice, nu este lipsit de bune maniere, este o preferință pe care ceilalți o vor respecta. Dar un ceas elegant lângă o brățară cu ținte? Niciodată!
  • Nu purtați bijuterii care nu vă plac chiar dacă toată lumea o face.
  • Colierele ostentative se potrivesc scenei, nu bărbaților manierați.
  • Inelele nu se potrivesc pe toate tipurile și dimensiunile degetelor masculine, așa că alegeți cu considerație pentru propria imagine.

Până la urmă este vorba despre a purta ce vă place fără a sta să vă gândiți prea mult, dar alegeți simplitatea și calitatea sau pur și simplu mesajul pe care vreți să îl trimiteți.

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon