A avea un aspect îngrijit este o formă de gentilețe față de privirile (și nu numai) celorlalți. E valabil pentru toți în egală măsură și cu riscul de a vă plictisi repetiția da, este valabil de la copii la vârstnici, indiferent de situația materială sau socială, doamne și domni.
De aceea cred că este foarte important să ai o relație bună cu cei care se ocupă de înfățișarea ta. Astăzi, în timp ce de părul fiului meu cel mare se ocupa unul dintre cei mai talentați profesioniști mi-am dat seama că i-am neglijat pe domni în ultima vreme și că nu am scris nimic despre bunele maniere la bărbier, mai ales că moda lumber impune o îngrijire profesională a părului, bărbilor, mustăților. Cum te porți la bărbier îți poate afecta tunsoarea sau barba, așa că vizita la salon trebuie să fie tratată cu toată curtoazia:

 

  • Faceți o programare clară spunând când veniți și ce doriți exact. Dacă inevitabilul se produce și nu reușiți să ajungeți la timp sunați pentru a amâna. Timpul bărbierului este la fel de important ca al Dumneavoastră și mai mult, nu vreți ca el să se grăbească atunci când vă îngrijește, nu-i așa?
  • Păstrați o postură dreaptă, nu vă tolăniți în fotoliul bărbierului. Stați liniștit mișcând capul doar atunci când acesta vă cere. Este politicos și sănătos pentru că în prezența instrumentelor de tuns și bărbierit se pot întâmpla accidente.
  • Gândiți-vă ce doriți. Explicați în mod clar și fiți siguri că sunteți pe aceeași lungime de undă.
  • Înainte de a veni la salon acordați atenție igienei personale.
  • Când sunteți pe scaunul stilistului evitați folosirea telefonului mobil. Cred că deja știm acest lucru.
  • Purtați-vă frumos! Păstrați o conversație plăcută chiar dacă subiectele specific masculine dau naștere polemicilor. De obicei interacționați cu persoane aflate într-o continuă calificare, care sunt mereu la curent cu tendițele modei, chiar dacă „doar taie părul”
  • Bărbierii și stiliștii depind într-o mare măsură de extra aprecierile materiale pe care le oferă clienții lor, așa că fiți generoși!

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon