costumMalul mării e locul cel mai popular în aceste zile călduroase de vară. Suntem în plin sezon estival. Marea și soarele ne răsfață atât ziua cât și noaptea. Despre bunele maniere la plajă am mai scris într-un articol precedent, așa că astăzi mi-am propus să discutăm despre ținuta noastră pe plajă.
Ne dezbrăcăm de haine, nu și de caracter. Costumul de baie nu este opțional, este obligatoriu. Dacă practicați nudismul, mergeți în locurile special amenajate unde veți putea renunța la haine fără a deranja privirile celor din jur. Pe drumul spre plajă veți purta o rochie lejeră, cu bretele sau nu, cu imprimeuri sau nu, puternic colorată sau cu o singură nuanță delicată în funcție de gust, stil și dispoziție. Protejați-vă de soare cu o pălărie sau cu o eșarfă. Nu uitați de ochelarii de soare! Puteți purta papuci de plajă sau sandale comode. A merge pe stradă în costum de baie este dovada unor maniere îndoielnice. Nu găsesc alt mod de a spune acest lucru: Ladies, nu faceți topless! Nu e politicos. Pur și simplu. Dacă vreți să atrageți priviri, o puteți face alegând costumul de baie care vă complimentează silueta. Poate nu ați avut timp să ajungeți la sală și să exersați suficient pentru un corp ce arată perfect în bikini sau poate natura nu a fost generoasă cu voi. Nu trebuie să vă panicați! Oferta variată de costume de baie vă vine în ajutor. În continuare veți găsi câteva repere de care să țineți cont atunci când vă alegeți ținuta de plajă:

  • Pentru silueta în formă de pară căutați să echilibrați proporțiile și să oferiți acoperirea potrivită pentru partea inferioară a corpului. Optați pentru un slip simplu și un top colorat, care atrage atenția, ori cu franjuri, volane sau mărgele. Puteți purta un colier colorat captator de imagine.
  • Pentru o siluetă cu un bust generos ar trebui să vă gândiți întâi la suport (bretele – cu cât mai late cu atât mai bine) și să evitați volane ori alte ornamente care atrag privirea.
  • În cazul siluetei cu bust mai mic puteți opta pentru mai puțin suport, dar pentru volane și ornamente care să creeze iluzia unui bust mai mare, pentru sistemul push-up.
  • Silueta atletică poate fi ajutată de imprimeuri îndrăznețe sau de costume cu decupaje curbe – monokini – de volane așezate strategic fie pe slip fie pe topul costumului.
  • Pentru silueta în formă de măr care este mai proeminentă în talie optați pentru slipi cu talie înaltă (tankini) sau pentru costume de baie întregi. Costumele cu materialul încrucișat, ori adunat în talie sunt cele mai indicate. Puteți încerca un costum de inspirație retro.

Când vine vorba de domni, lucrurile se simplifică, dar principiul este același: decența vestimentară fie că este short, fie că e speedo.

Costumul de baie trebuie să fie în stare bună, fără pete sau rupturi

FacebookTwitterPinterestGoogle +Stumbleupon