Pe sofa

 

 

 

Inspirată de întrebările voastre, am deschis o nouă secțiune pe blog. Vă invit să ne așezăm confortabil pe sofa și să discutăm despre etichetă și bunele maniere în societate. Cum funcționează? Aveți la dispoziție adresa de e-mail contact@savoirvivre.ro dar și pagina noastră facebook sau contul de twitter pentru a trimite întrebările voastre la care voi răspunde cu drag. Vom încerca împreună să avem o etichetă impecabilă și să fim un exemplu pozitiv pentru cei din jur.

 

 

 


Doamnele, pantofii și eticheta

„Bună seara!
Am „răsfoit” un pic pagina de facebook și blogul în căutarea unui raspuns, dar nu am gasit. Vă rog să-mi...Read More »


Umbrela - un accesoriu special

„Uitându-mă la imaginile de pe pagina de Facebook, am observat un citat inserat peste o poză cu o umbrelă și astfel mi-am amintit de o problemă: nu știu ce este corect să...Read More »


Fumatul în timpul unei vizite

„Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți: ce fac în timpul unei vizite dacă în livingroom nu văd nicio scrumieră și nu fumează nimeni. Mi se pare firesc să îi respect pe...Read More »


Decalogul vânătorilor

„Bună ziua!
Am tot văzut pe la știri despre vânătoarea organizată de Ion Țiriac pe domeniul de la Balc. În afara faptului că televiziunile prezintă în manieră proprie și deja bine cunoscută...Read More »


Decesul, doliul și condoleanțele

„Vă rog să ne spuneți care este eticheta la înmormântări pentru că și acestea fac parte din viața noastră. Și dacă tot ajungeți la subiect, vă întreb și cât este de manierat...Read More »


Vecinii, animalele de companie și locurile de parcare

Am primit tot astăzi următorul mesaj pe facebook, de la prietena mea Raluca Maria Pușcașu. Mă grăbesc să îi răspund pentru că, din nou, sunt...Read More »


Eticheta și viața la bloc

Mesaj de la Ioana M., primit pe facebook:

„Draga mea,

Pentru că am căutat pe blog acest subiect și nu l-am găsit și pentru că...Read More »


Pizza

„De multe ori avem ocazia să mâncăm pizza: într-o pizzerie, la restaurant, la un party cu prietenii, la un party cu colegii de serviciu etc. M-ar interesa care sunt „regulile”: cu furculița...Read More »


Eticheta și strănutul

sick-women

 

 

„M-ar ajuta să știu dacă este corect să spun „Sănatate!” sau „Noroc!” când cineva strănută sau să nu-i zic nimik? Mersi fain!”

Daniela G.

 

 

Bună, Daniela!

Obiceiul de a spune „Sănătate!”...Read More »


Salutul versus vârsta și sex

„Bună ziua!

Am văzut pe facebook lansarea secțiunii. Secțiunea „Pe sofa” este exact ce îmi trebuia! Am o dilemă și cred că mă poți ajuta. De curând m-am mutat cu soțul meu în...Read More »